Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

45% от учениците в България са концентрирани в големите учебни заведения

Диян Стаматов в Бизнес старт, 27.11.2017

В българското законодателство равнопоставеността в старта на учебния процес е водеща. Естествено, обаче, през годините равнопоставеността по различни причини се наруши много. Това каза Диян Стаматов, директор на 119-то СОУ, бивш. зам.министър на образованието, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgariaс водещ Живка Попатанасова. Гостът коментира дали ЕС успява да постигне целите си в областта на образованието. 

Равнопоставеност се нарушава не толкова по отношение на възможността ученикът да влезе в образователната система, колкото от факта, че различните училища се различават значително едно от друго, както като среда, която предлагат на учениците по време на обучението, така и по отношение на качеството на самото преподаване, обясни гостът. "Това довежда до много голямо разслояване на училищата и концентриране на много голям брой ученици в малко училища".

"Около 45% от учениците се обучават в големите учебни заведения, а всички останали в малките, въпреки че броя на тези малки училища надхвърля 2000".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт