Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Всички основни индекси в Азия са на зелена територия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Бизнес старт, 21.11.2017

Днес акциите в Азия отбелязват възстановяване, като част от предпазливостта от последните дни бе изоставена. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването „Бизнес старт“ с водещи Иван Нончев и Живка Попатанасова.

По думите му няколко глобални фактора оказват влияние и намаляват опасенията на инвеститорите.

„Акциите леко поскъпнаха поради ситуацията в Ню Йорк. Накратко, това е едноседмична почивка за Конгреса, което значи че дебатите за данъчната реформа ще изчакат празниците около Деня на благодарността“.

Той посочи, че междувременно Европа се е отърсила от политическата несигурност в Германия.

„Всички основни индекси са на зелена територия, като китайските пазари водят при повишенията - това се проявява в Хонконг. Дори Shanghai Composite е нагоре".

Това става въпреки че пазарните участници все още не са убедени в ефективността на мерките на правителството срещу сенчестото банкиране, отбеляза анализаторът.

„Някои казват, че всичко опира до въвеждането на мерките. Не забравяйте, че Пекин и преди е приемал регулации на продуктите за управление на активи, което само е разхлабило политиката“.

Анализаторът информира и за движението на валутите:

„Доларът се покачи за първи път от 5 дни, а еврото продължава да поевтинява. Това помага и за възстановяването на Nikkei 225“.


 

Последни новини
Още от Бизнес старт