Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пред българския бизнес се отварят огромни възможности в Канада

Алекс Нестор в Бизнес старт, 20.11.2017

Торонто, Онтарио, Канада. Снимка: James MacDonald/Bloomberg Торонто, Онтарио, Канада. Снимка: James MacDonald/Bloomberg

Пред българския бизнес се отворят огромни възможности и всичко зависи от визията и иновативността на българските фирми, защото споразумението СЕТА вече е в сила (временно, но е в сила). Това каза Алекс Нестор, вицепрезидент на Канадско-българска бизнес мрежа, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"98% от тарифите са паднали и това отваря наистина добри възможности, особено в млекопреработвателната индустрия, където и квотите бяха увеличени многократно". 

Стокообменът между България и Канада в момента е около 130 млн. евро, като България има положителен баланс - около 80 млн. е от българска страна и около 40 млн. евро е от канадска, заяви събеседникът. По думите му страната ни изнася предимно машини, електро и електронно оборудване, сладкарски изделия и продукти на фармацевтичната индустрия.

От гледна точка на инвестиционния интерес Канада се интересува преди всичко от минната индустрия, енергетиката, IT технологиите - индустрии, традиционни за страната, каза гостът. 

Има ли конкретни проекти, по които вече има заявен интерес? Какво се случва с икономическите отношения и споразумения между Канада - САЩ?

Последни новини
Още от Бизнес старт