Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Джером Пауъл е приемлив избор за нов председател на Фед

Николай Ваньов, финансист, Бизнес старт, 02.11.2017

Нямаше изненади на заседанието на Фед. Решението е типично за стила на Джанет Йелън и е много добре прецизирано. Това коментира финансистът Николай Ваньов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев.

Според него повишението, което следва през декември също няма да изненада никого, а повишение на лихвите през януари е слабо вероятно.

„Видяхме едно повишение на икономическите прогнози или по-скоро подобрение на езика, с който се определят те, тъй като растежът в САЩ бе определен като стабилен“.

По думите му дали новият председател на Фед ще бъде Джером Пауъл или някой от другите двама кандидати ще има голямо значение за пазарите.

„Фокусирайки се върху личността на Пауъл, той е един добър кандидат за Тръмп. Той е ще-годе приемлив избор за пазарите“.

Финансистът обясни, че Пауъл е готов да продължи политиката на Йелън, тоест политика на добро насочване на пазарните участници за това какво ще се случи за в бъдеще.

„В същото време е удобен на Тръмп, защото е привърженик на банковата дерегулация – едно от основните предизборни обещания на президента“.

Защо Тръмп изключи Йелън? Възможно ли е копредседателство? Кои са притесненията на пазара?

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт