Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Консервативна ли е прогнозата за 4% ръст на икономиката на България

Васил Велев в Бизнес старт, 01.11.2017

Има го елемента "повече от същото" в Бюджет 2018, което е наполовина хубаво, наполовина лошо, но това, което е радостно - има и опит за приоритизиране на важни сектори, като образованието, което е нещо различно и позитивно. Това е изцяло подкрепено от нас и съвпада с нашите приоритети. Има заложени и повече средства за култура и наука. Това каза Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.  

"Това, което подкрепяме традиционно и не бихме желали да се променя, е реалистичната прогноза за ръста на икономиката, спада на безработицата и ръста на заетостта, ниският процент на преразпределение на БВП през бюджета". 

Прогнозата за ръста е реалистична и дори в известен смисъл консервативна, ако се решат основните проблеми пред бизнеса, а това е липсата на хора за работа и ако се облекчи трудовата имиграция, каза гостът. "Нужни са целенасочени политики за активизиране на т.нар. демотивирани хора - които нито учат, нито работят, нито си търсят работа. Все още има много такива и си струва да се проучат какви са причините и да се намерят подходящите средства да се мотивират тези хора да си търсят работа".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт