Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

5,5 млрд. долара оперативна печалба за Sony през 2017?

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 01.11.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Акциите на японския технологичен концерн Sony Corp скочиха до 9-годишно ниво в сряда, след като компанията прогнозира рекордна печалба, която оправдава усилията за преструктуриране, и повиши очакванията за трайна инерция на рентабилността. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Под ръководството на главния изпълнителен директор Казуо Хирай технологичният и развлекателен гигант се отказа от нерентабилни бизнеси с електроника и капитализира от навлизането на смартфоните в ежедневието на потребителите със своите качествени сензори за изображения".

Позовавайки се на силни продажби на сензорите за изображения, както и на високотехнологичните телевизори, Sony увеличи перспективата си за оперативната печалба за цялата година до 630 млрд. йени (5,5 млрд. долара), което е с 26 процента повече от по-ранната прогноза и със 7,5 процента по-висока печалба от средната оценка на анализаторите.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт