Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook и Google като инструменти за политическо влияние

Евгени Йорданов, експерт по онлайн маркетинг, Бизнес старт, 24.10.2017

В днешно време Google е най-голямата търсачка в света, а Facebook – най-голямата социална мрежа. Нормално е потребителите да прекарват много време в тях. В днешното забързано време хората нямат време да седнат да гледат телевизия и новини, като се информират онлайн.

Това посочи в „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова експертът по онлайн маркетинг Евгени Йорданов.

„Социалните мрежи могат да са много силни за изразяване на мнение. Затова различни групи, различни групировки, се опитват да настроят хорското мнение и да се възползват от тяхната сила“, добави гостът в студиото.

„По време на президентските избори в САЩ през 2016 имаше различни групировки, дори и държави, с различни идеи, които целяха да прокарат. Истината е, че се водеше доста голяма информационна война дали Русия се е намесила по някакъв начин в изборите. Истината е, че по-рано тази година ФБР излезе с официално становище, че е имало някакво вмешателство от Русия, по-точно свързани с нея компании“, каза още той.

„Истината е, че не само външни фактори са се намесили в този процес“, изтъкна експертът.

„Като търговски организации Google и Facebook се борят за пари от рекламодатели. Например НПО организацията, която е с републикански позиции – Secure America Now, е вляла милиони долари в такава реклама“, допълни Йорданов.

Как се води кампания в социалните мрежи?

Какви са трендовете в развитието на тези платформи?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт