Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

The Next Big Thing: тенденции, които трябва да следим

Илиан Георгиев, БАКБ, Бизнес старт, 20.10.2017

По време на конференцията The Next Big Thing се очертаха две тенденции, които трябва да следим. Това коментира Илиан Георгиев, член на УС на Българо-американската кредитна банка, в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев.

По думите му едната тенденция е, че технологиите се развиват и заместват функции, които до момента са били възлагани на хора – било то в обслужване, било то в решаване на някакви задачи или пък в чисто физически, механически действия.

Това което обаче остава като предизвикателство според него е работата с хората и промяната на качествата, които трябва да притежават те.

„Повдигнаха се въпроси, че говорим за специалисти, които няма откъде да внесем. Всъщност ние трябва да преквалифицираме голяма част от хората, и от задачи, които сега са решавали, те трябва да започнат да управляват тези помощници, които ние ще имаме“.

Георгиев обясни, че другата тенденция, която се е откроила, е работата по изкуствения интелект и решенията за изкуствения интелект, които са почти навсякъде вече в нашето ежедневие.

„Това са сложни модели, които ние трябва да поддържаме и решаваме, например в банковата сфера. Бихме могли да разчитаме на помощта на тези решения, за да минимизираме нашите разходи“.

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт