Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Развива ли се спортът в България

Ивайло Рачев, спортен мениджър, Бизнес старт, 13.10.2017

Ивайло Рачев, спортен мениджър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Рачев, спортен мениджър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има компании и хора, не само в столицата, но и в провинцията, които са съпричастни и заинтересовани спортът в България да се развива. Това каза Ивайло Рачев от Милан Джуниър Камп в предаването „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев.

„Те виждат, че има потенциал в спорта, както и че чрез него могат да се развиват бизнеси“.

По думите му хора, чиито основен бизнес е спорта, са много малко, защото през последните 20 години се е променила цялата концепция и въобще политиката, стратегията и програмите, свързани със спорта не само в България, а на световно ниво.

„Тази глобализация, която се получи, чрез новите технологии и социалните мрежи създаде една нова реалност, която ние в България не сме готови да я поемем. Ние нямаме такива продукти, които могат да бъдат да влязат в тази световна система, която дава необятни възможности“.

Според него ние не сме готови, защото нямаме мениджърски компании и нямаме хора, подготвени, за да изкарват този продукт навън.

„Ние имаме спортисти на световно ниво. Защо не може да ги промотираме в чужбина? Не може едни посредствени спортисти на средно ниво да идват тук, в Източна Европа, и да се рекламират и да се прави бизнес от това нещо“. 

Последни новини
Още от Бизнес старт