Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Чакат ли ни приятни изненади от технологичните гиганти

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 11.10.2017

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Този петък ще бъде изключително важен за две от най-големите технологични компании в света - Apple и Samsung, когато те ще обявят своите прогнози за третото тримесечие. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics се очаква този петък да прогнозира рекордна печалба за третото тримесечие, благодарение на силния пазар на чипове за памет, докато печалбата от мобилни устройства се възстановява от скъпото миналогодишно изтегляне от пазара на Note 7. 

Провалът със самозапалващия се Note 7 вече е в миналото за компанията, която е близо до най-високата си пазарна капитализация в своята история и се радва на близо 50% ръст на стойността на акциите от началото на годината.

Най-големият производител на чипове за памет и мобилни телефони ще се възползва най-много от растежа на пазара на чипове.

Бързите продажби на най-новия смартфон на компанията Galaxy Note 8, пуснат на пазара в средата на септември, също вероятно ще насърчат представянето, твърдят анализатори.

„Оценката на Samsung все още е сравнително по-ниска, спрямо тези на глобалните ѝ конкуренти“, посочва Дон Хюн-уо, анализатор на Mirae Asset Daewoo Securities. “Печалбата през четвъртото тримесечие ще се подобри и ще продължи тази тенденция през 2018 г.“.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Бизнес старт