Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

200 хиляди българчета преживяха вдъхновението Музейко за 2 години

Весела Герчева в Бизнес старт, 11.10.2017

Възможността децата да се срещат с вдъхновяващи възрастни, които правят истински сериозни и трудни неща, които променят света - това е най-голямата добавена стойност не само на "Музейко", но и на всеки, който работи с деца.Това каза Весела Герчева, директор образование в "Музейко", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. Герчева гостува по повод рождения ден на "Музейко", който навърши две години, за да коментира значението на образованието извън класната стая и начина, по който науката може да бъде забавна и за най-малките.  

Примерът е истински съществен, подчерта Герчева. "Може да живееш в много шарена и красива среда, но ако нямаш ролеви модел, ако нямаш място, към което да се стремиш, ако не можеш да си представиш, че определена цел е възможна, колкото и трудна да изглежда, всичко останало бледнее". 

"В света на образованието и на образователните институции две години не са нищо, но за нас това бе страшно много време - не само научихме много, но и видяхме много различни начини, по които децата могат да се вдъхновяват за наука". 

Самият факт, че през "Музейко" са преминали над 200 хил. души, от които около 30 000 са училищни групи от цялата страна, говори сам по себе си, подчерта гостенката. "Виждаме и посока да бъдем още по-интересни и вдъхновяващи за децата, но краткият отговор на това дали може науката да бъде вдъхновяваща е: "да, може!" Науката може да бъде интересна и трябва да бъде интересна за децата, защото всички усещаме на всякакво ниво дефицита на млади хора, запалени за наука. Това е изключително съществен начин за възприемане на света".

"Това, че Музейко кани учени и хора от различни области, е едно от най-ценните неща, които предоставяме на децата".

Какво предстои пред "Музейко"? Каква е изненадата, която музеят подготвя на 13 октомври за възрастни?  

Последни новини
Още от Бизнес старт