Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Европейското председателство - предизвикателства и възможности за България

Петя Ставрева в Бизнес старт, 10.10.2017

Петя Ставрева, евродепутат, Обединени земеделци. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петя Ставрева, евродепутат, Обединени земеделци. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След 80 дни България ще поеме кормилото на Европейския съюз. Ще има възможност да лидира политиките, да предлага решения, в рамките на общите европейски приоритети да извади своите национални. Това каза евродепутатът Петя Ставрева, "Обединени земеделци", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Ставрева гостува по повод провеждащия се утре (11.10.2017) форум "Приоритети и предизвикателства пред първото българско председателство на съвета на ЕС". По време на дискусиите ще се дебатира и темата за "Европа на няколко скорости". "Това е един уникален шанс за България и е много важно в широкия дебат, свързан с българското председателство, да се чуят всички гледни точки и всички разумни решения да получат подкрепа". 

"На форума ще се дискутират важите въпроси, свързани с приоритетите на България, които през следващите месеци ще бъдат във фокуса на европейския дебат". 

Успешното председателство на България на Съвет на Европейския съюз е една кауза, която трябва да обедини всички нас, защото това наистина е възможност за България да заяви своите позиции, да покаже своето лице, каза гостенката. 

"България трябва да се превърне в център за разширяване на ЕС към Балканите". 

Какви трябва да бъдат измеренията на балканския контекст на българското председателство?

Последни новини
Още от Бизнес старт