Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Доларът със смесено представяне спрямо азиатските валути

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 09.10.2017

Доларът е със смесено представяне спрямо азиатските валути днес. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Оживлението на долара постепенно се понижава при коментарите на Тръмп за „затишие пред буря“. Инвеститорите в региона поемат на бърз ход цифрите за трудовата заетост на САЩ, въпреки изненадващото повишение в заплатите. Акциите в тази част на света са нагоре днес, когато много пазари са затворени".

"В Азиатско-тихоокеанския регион е празник. Днес е затворена търговията в Япония, Корея и Тайван. Китай беше във ваканция цяла седмица - търговията се завръща днес и това е голямата тема".

Китайските индекси Shanghai и Shenzen търсят следи от миналата седмица, когато в Хонконг Hang Seng достигна 10-годишни върхове, каза анализаторът. "Инвеститорите си отдъхват днес.  Hang Seng е надолу, а Shanghai е нагоре с 1,2%. Наблюдаващите пазара се чудят дали той ще премине техническото ниво от 3400". 

"Водещи напредъка са банките. Акциите най-после реагират на съкращението на резервите на банките от Централната банка на Китай преди седмица. Много хора смятат това за изместване на посоката на политиката на банката. Други са още по-предпазливи. Те казват, че това оживление отива твърде далеч и твърде бързо, особено в светлината на кампания за намаляване на задлъжнялостта и предстоящия конгрес на Китайската Народна Партия".

Последни новини
Още от Бизнес старт