Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Може ли училището да стане вълнуващо

Люба Николова в Бизнес старт, 03.10.2017

"Нашата цел е да се чуе гласът на младите хора и да се знае, че в Немската гимназия има хора, които пишат и наистина са много талантливи". Това каза Люба Николова, председател на Ученическия съвет на Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Николова гостува по повод инициативата "Немската чете", която цели популяризиране на литературните произведения, дело на учениците от гимназията. 

Има голям интерес към събитието, на което ученици ще четат свои произведения. То ще се проведе в Кино "Влайкова" на 28 октомври от 19.30 часа, и учениците вече са уверени, че то "би могло да се повтори и дори да се потрети и да стане много по-мащабно", увличайки и други гимназии, а също и цели алумни общности, сподели гостенката. 

По думите на Николова инициативата се организира с подкрепата на Ученическия съвет и с медийното съдействие на списание, което ще издаде специален брой с всички изчетени произведения.

Ще бъде ли последвана инициативата "Немската чете" от други подобни инициативи като "Немската спортува", "Немската пее", за да се даде възможност на децата да подобрят преживяването си в училище и да добият повече увереност и страст за усвояване на различни знания и компетенции? Ще успее ли една искра, запалена в една софийска гимназия, да "зарази" цялата образователна система на България крачка по крачка?

Последни новини
Още от Бизнес старт