Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как да се отървем от горчивия плод на радикалния ислям

Д-р Тихомир Стойчев в Бизнес старт, 03.10.2017

В своите акции терористичните групировки по цял свят се стремят да насаждат паническо чувство. Във факта, че за атаката в Лас Вегас ИДИЛ пое отговорност, може да има и доза самореклама, но не бива да забравяме, че това, което радикалният ислям индоктринира в своите последователи, е една патология на обществото, която ще продължи да дава своите горчиви плодове още много дълги години. Това каза експертът по сигурността д-р Тихомир Стойчев, преподавател в Нов български университет, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Стойчев гостува в студиото 6по повод поредната терористична атака, която шокира света, тази в Лас Вегас. 

"Като имаме предвид, че организации, като ИДИЛ, са силно притиснати на Изток, те започват да губят онези територии, които смятаха, че вече са овладяли, че там може да се състои техният лелеян Халифат, те се пренясят към цял свят".

Сега сме обърнали поглед към САЩ, защото този суициден акт възбуди световното обществено мнение и се поставят остро въпросите за прекомерната свобода за възможността за носене на оръжие в САЩ, каза гостът.

Каква е връзката между терористичните актове, които наблюдаваме в света, и сигурността на туристическите обекти в България? Ще се постави ли на карта и възможността България да печели от туризъм на фона на страха от тероризъм? 

Последни новини
Още от Бизнес старт