Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Може ли пътят на успеха да е кратък

Веселин Димитров в Бизнес старт, 02.10.2017

До някъде е странно, че напоследък все по-млади хора стават все по-успели. Може би защото светът се променя толкова бързо, че младите хора са много по-способни да се вместват в новите рамки. Това каза Веселин Димитров, ръководител на форум "30 под 30", Forbes, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Гостът коментира една от най-престижните селекции на млади лидери "30 под 30". 

"Тази година класацията за пръв път бе отворена. Получихме около 300 номинации. Най-много бяха в категория социално предприемачество. Явно това е една гореща тема". 

В САЩ проектът има 20 категории, като ресторантьорство, изкуство, бизнес, технологии, спорт и т.н. Във всяка от тези категории те избират по 30 души. Това е огромна държава с големи традиции в бизнеса и предприемачеството, каза гостът. В България, когато през 2013 стартирахме проекта тук, преценихме, че ще оставим селекцията до 30 души. Всяка година излъчваме 30 млади българи в пет категории - "Спорт", "Бизнес", "Социално предприемачество", "Образование", "Култура, изкуство, медии".

На събитието "30 под 30", на което по традиция се огласява годишната селекция на млади лидери, проведено на 30 септември, са били поканени в качеството си на лектори на семинари не само успешни млади лидери, но и хора с повече опит,  "за да могат младите представители на "30 под 30" да попият нещо", отбеляза гостът.

Какво представлява проектът "30 под 30"? В коя от категориите в България има най-голяма конкуренция?

Последни новини
Още от Бизнес старт