Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За първите стъпки в бизнеса и дигиталната индустрия в България

Йордан Петров и Мартин Бонов, KickFlip, Бизнес старт, 29.09.2017

KickFlip е студио за продуктов дизайн – занимава се с проектирането, дизайна и разработката на различни дигитални продукти и услуги. Това каза Йордан Петров от KickFlip в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Стартирахме преди 3 години и до момента имаме създадени множество продукти в най-разнообразни сфери, част които включват иновации в здравеопазването, човешките ресурси, разплащанията. Работили сме с бизнеси и предприемачи от над 15 страни. По последни данни продуктите ни всеки месец достигат до 25 млн. потребители“.

По думите му студиото не се стреми към бързо разрастване, а напротив.

„Основната ценност на екипа ни е да следваме един занаятчийски подход към продуктовия дизайн - всеки компонент, който е свързан с вграждането на дадена част към продуктовите услуги, се проектира на база конкретните нужди на крайните потребители“.

Това според него отхвърля използването на шаблонни решения, което иначе би улеснило процеса.

Петров добави още, че на практика няма причина екипът да не работи в България.

„Качеството на специалистите тук е на изключително високо ниво. Ние имаме абсолютно всички условия, за да може работата ни да се случва лесно. Дигиталните иновации позволяват да работиш от която и да е точка на света“.

Като предизвикателство той посочи трудното намиране на таланти, но и сподели мнение, че това може да се промени в близките години.

Мартин Бонов, също от KickFlip, от своя страна разказа повече за работата на екипа, който за момента е малък и се състои от 11 души.

„Една част са в офиса в София, а други - извън България. Имаме и мрежа от експерти, с които си партнираме по различни проекти. Поддържаме няколко общества в интернет, които са ориентирани към дизайна в България. Това би помогнало не само на нашия бизнес, а и на много други“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт