Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как Венецуела ще излезе от дълбоката криза

Къдринка Къдринова в Бизнес старт 26.09.2017

Къдринка Къдринова, председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Къдринка Къдринова, председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има изключително голямо изкривяване на информацията за Венецуела, която идва до нас чрез медиите. Това каза журналистът Къдринка Къдринова, председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Да, страната има икономически проблеми, свързани и с падането на цената на петрола, и с това, че (и самото правителство признава) не е диверсифицирало икономиката достатъчно, а лежи само на петрола".

"В същото време опозицията е изключително агресивна".

Къдринова сподели впечатления от международния форум "Всички сме Венецуела" посветен на "мира, суверенитета и демокрацията".

"Форумът е организиран с участието на около 60 държави, от които имаше 200 представители. Това бе вълнуваща среща с много интелектуалци от различни страни". "Целта на конференцията бе да видим какво действително е положението във Венецуела".

Ние бяхме там, в момента, в който Тръмп държа своята реч, в която заплаши целия свят, включително и Венецуела, каза Къдринова. "А във Венецуела, а и в цяла Латинска Америка никак не обичат да им се заканват от Север, защото имат много лоши спомени за намеси на американците в техния регион".

"Усилията, които полагат от правителството, трябва да бъдат подкрепени, а не постоянно да бъдат подлагани на критики".

Какво представляват социалните програми, които работят във Венецуела след началото на т.нар. Боливарска революция? Какво е специалното внимание, което се обръща на индианските малцинства? Защо има дълги опашки, след като има всичко в магазините? Какво представляват субсидираните стоки? 

Последни новини
Още от Бизнес старт