Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Динамика на икономическите отношения на България с други страни

Стамен Янев в Бизнес старт, 25.09.2017

България предоставя много добри условия за правене на бизнес и инвестиции. Това каза Стамен Янев, Българска агенция за инвестиции, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. "България може да играе сериозна роля в отношенията с ЕС, със САЩ и тези отношения могат да бъдат базирани на стабилни икономически показатели". 

Факт е, че през последните няколко години България има стабилен ръст на икономиката - над 3%, а ще се работи и за ръст от 4%, каза гостът. "Това, съчетано с доброто стратегическо разположение на страната, съчетано с най-ниската данъчна ставка в Европа, същевременно сме част от Европа, даваме достъп до пазари. Считам, че има и доста талантливи хора в България, а това е предпоставка да привлечем високотехнологичните компании. Всичко това е пакетирано с едни насърчителни мерки, които предоставя Министерството на икономиката чрез Агенцията за инвестиции".

Какви са шансовете на България да се превърне в технологичен център на Югоизточна Европа? Ще премине ли България от сферата на "плахите иноватори" към "средните и утвърдените държави, които ще стимулират иновациите"?

Последни новини
Още от Бизнес старт