Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Корпоративната култура – неуловим, но съществен фактор

Ивайло Илиев, експерт човешки ресурси, Бизнес старт, 21.09.2017

Важно е да се подготви следващото поколение лидери. Немалка част от компаниите страдат от това, че е дошло време да се пенсионират или да бъдат освободени опитни ръководители, но няма готови заместници, които да поемат тяхната работа. Това коментира експертът по човешки ресурси Ивайло Илиев в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Друг важен аспект от развитието на лидерите е да бъдат подготвени да водят компанията в новата ситуация, в която се намира тя. Особено важно е за бързо растящи компании, защото е различен начинът на управление при 50, 150 и 400+ души“.

По думите му освен външни обучения, голяма част от компаниите изграждат и вътрешен капацитет от обучители.

„Много е модерно и ефективно напоследък използването на електронни платформи за обучения. Защото има някой тип умения, които ефективно биха могли да бъдат развивани чрез електронни платформи“.

Илиев посочи, че това, което определя приноса на служителите към компанията, са уменията.

„Отношението им към работата или корпоративната култура – доколко са склонни да поемат отговорност, да вземат решения, да бъдат иновативни. Това един неуловим, но съществен фактор“.

Гостът разказа и за конференция, отнасяща се до програми за управление на корпоративната култура. “HR практиките, които работят“ ще се състои в Интер Експо Център на 13 октомври.  

 

Последни новини
Още от Бизнес старт