Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Речта на Тръмп пред ООН – реторика срещу Пхенян, индиректен сигнал за Москва и Пекин

Георги Киряков, политолог, Бизнес старт, 20.09.2017

В първата си реч пред ООН Доналд Тръмп определи КНДР като заплаха, тъй като тя е страна, разработила вече ядрено оръжие. Но също така индиректно насочи критиките си към Русия и Китай, които са основните държави, които подкрепят режима в Пхенян. Китай – финансово и икономически, а Русия – със суровини.

Това коментира в ефира на сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова политологът Георги Киряков.

„Именно тези две страни – Китай и Русия, са крепителите на този режим. И именно в тази игра на покер, тъй като тук вече не става дума за шахмат, е възможно и трите страни да блъфират и да вдигат залога. А залогът в случая е бъдещето на севернокорейската ядрена програма“, посочи гостът в студиото.

По думите на политолога думите на американския лидер са били предупреждение към Москва и Пекин - „Ако искате нормални отношения със САЩ, от страна на Китай – икономически, що се отнася до Русия – политически, то вие трябва да спрете да подкрепяте провокациите на този деградирал режим“.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт