Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

ВУЗФ с нова магистърска програма по киберсигурност и защита на личните данни

доц. Даниела Колева, ВУЗФ, Бизнес старт, 18.09.2017

Новата магистърска програма във ВУЗФ е наречена „Бизнес трансформация: киберсигурност и защита на личните данни“. Тази програма ще обучи студентите през какви трансформации трябва да премине бизнесът, за да бъде подготвен за новите изисквания по отношение на защита на лични данни и киберсигурността. Това заяви доц. Даниела Колева от ВУЗФ в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Интересът, на който разчитаме, е в следствие на проучвания, направени в бизнеса“.

По думите ѝ от миналата година Фондация „Право и Интернет“, която е партньор в тази магистърска програма, провежда обучения, насочени към различни сектори на бизнеса, свързани със специфични регламенти и директиви, обхващащи тези направления.

„Интерес със сигурност ще има, тъй като това са много наболели теми с много неизвестни в тях. Тази магистърска програма ще разкрие и ще обучи студентите в много от тези неизвестни. Има неустановени практики, тъй като всичко това е изключително ново. То се спуска от ЕК, има нови правила, с които бизнесът, държавите и правителствените органи трябва да се съобразят“.

Колева подчерта, че програмата е „state of the art”, най-вече заради преподавателите, които ще бъдат част от нея.

Те са изключителни практици. Успяхме да ги привлечем не само като съмишленици, а и като страстни радетели в тази програма“.

Колева посочи още, че всяка една магистърска програма във ВУЗФ е родена от нуждите на бизнеса.

„Това е едно от малкото места, където се осъществява този значим мост между бизнеса и академията“. 

За кого е подходяща тази програма?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт