Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Стартъпите в България вече имат своя асоциация

Добромир Иванов, Национално стартъп представителство, Бизнес старт, 18.09.2017

Това лято се инициира създаването на браншова организация в следствие от доброто желание на държавата да работи със стартъп общността. Това каза Добромир Иванов, който е част от управителния съвет на Сдружение „Национално представителство на българската стартъп предприемаческа общност“ в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

По думите му целта на браншовата организация изцяло е представителни функции пред държавата и евентуално пред международни такива организации.

„През първите 6-9 месеца ще видим дали изобщо има смисъл от това нещо. Ние сме много резултатно ориентирани и нямаме желание да създаваме поредната институция, която да си стои там и някакви хора да се кичат с титли“.

Иванов посочи, че в много от държавите има такъв тип представителство, които търсят в България подобна институция, с която да се свържат.

„Не искаме по никакъв начин да правим събития, конференции и доклади, защото това се случва така или иначе. Има много стартъп организации, които правят това. Ние не искаме да дублираме това, което се случва. Напротив, самите организациите се събрахме и търсим канал за комуникация към институциите“.

Той обясни, че целта на асоциацията е стартъп общността да има канал за комуникация с държавата, чрез който да обсъжда важни за него теми и съответно да може да се задвижи нещо, което да води до промяна в държавната рамка в дадена сфера.

„Стартъпите са важни, защото всъщност това е шанс за България да има изпреварваща икономика и да бъде място, в което се случват иновации. А не ние да настигаме това, което се случва по другите държави“.

Как точно ще функционира асоциацията? Как могат да се включат нови членове?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт