Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Електромобилите на фокус на автосалона във Франкфурт

Мартин Хаджистойков, eCars.bg, Бизнес старт, 15.09.2017

Около 20% от производителите на пазара на автомобили не участват на автосалона във Франкфурт. Това е знак за отлив от такъв тип събития и пренасочването на компании от стандартния автомобилен бранш към потребителската електроника и шоута от типа на Лас Вегас. Това ще се отрази и върху други подобни събития. Ще се засилва интересът към технологични събития.Това каза Мартин Хаджистойков, eCars.bg, в предаването "Бизнес старт" на BLoomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Френски, японски марки, доста от марките не участват. Германските традиционно са там - това си е тяхното, родно изложение. Ако и те не участват - това би било наистина много сериозен сигнал". 

За установените гиганти в автомобилната индустрия не е толкова лесно да навлязат в производството на електроавтомобили, защото там системата е много тромава, обясни гостът. "Не е лесно, дори при най-голямо желание, за няколко месеца, а дори и за няколко години, да се пренасочиш в нова посока. За това виждаме концепти, концепти, концепти. На тях им е необходимо време. Те искат отново да са на върха. Това е съвсем естествено". 

Tesla не присъства във Франкфурт, но защо развитието на подобни нови компании е сравнително по-лесно? Какви са новите моменти в развитието на Tesla? Кои са премиерите на електромобили, които бяха представени на изложението и кои от тях можем да очакваме на пазара в непосредствено бъдеще?

Последни новини
Още от Бизнес старт