Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Няма отлив от туристически пътувания заради тероризма

Светлана Атанасова в Бизнес старт, 21.08.2017

На нас ни се иска терорът да не е по-силен от нас и да не се отрази като цяло на дестинация Европа, защото виждате, че това, което се случва през последните години е насочено именно към Стария континент. Надяваме се терорът да не се отрази на туристическите нагласи и на всички нас, за да можем да посещаваме всички забележителности в Европа. Това каза Светлана Атанасова, Българската асоциация на туристическите агенции, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Няма отлив от организираните пътувания заради терористичните атаки, каза гостенката. По думите й дори и да има единични откази от пътувания, това не е масово явление. 

В Северна Африка, която загуби от блясъка си на туристическа дестинация заради политическа нестабилност, ситуацията бе съвършено различна в сравнение с тази в Европа, обясни още Атанасова. "Отношението на държавата е друго към самата туристическа дестинация". 

Възможно ли е да се намери баланса между забавлението и почивката в условията на българския туризъм? Може ли резултатите от лятото на 2017 да бъдат повторени и през следващата? 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт