Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Социалните мрежи - генератор на политически рейтинг

Станислав Касчийски в Бизнес старт, 18.08.2017

 Станислав Касчийски, Webcafe.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Станислав Касчийски, Webcafe.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Twitter е мястото на Тръмп. Това е много по-малка мрежа в сравнение с Facebook и Instagram, но е с много активни потребители, които са с много активни позиции. Това е социалната мрежа с много по-съсредоточена и адекватна за САЩ аудитория. Там може директно да достига до хората без да минава проверка и да бъде поставено в контекст от медиите. Това каза журналистът Станислав Касчийски, Webcafe.bg, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Младите хора възприемат Facebook като място, където са родителите им и не могат да се изразяват свободно, защото всички са в тази мрежа. За това и се прехвърлят към Instagram и SnapChat. Twitter от своя страна е място, където могат да се изразяват по много по-свободен начин, докато във Facebook могат да изтрият профила ти заради употреба на нецензурен език, включително вече и на български език". 

"Верни" ли са грешките, които Тръмп допуска в свои туитове около последните терористични атаки? Дали те не са допускани съзнателно и нарочно и защо? Има ли пръст администрацията на Тръмп в писанията му в социалните мрежи? Как пази новият американски президент равновесие на ръба на бръснача на неонацизма под сянката на тероризма?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Бизнес старт