Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Проблемът на Великобритания е, че няма единна позиция за Brexit

Проф. Димитър Хаджиниколов в Бизнес старт, 17.08.2017

В самата Великобритания няма единство, нито по това дали трябва да излиза от ЕС, нито по това какво е най-важно да се постигне. Проблемът е, че нямат единна позиция за Brexit. Това каза проф. Димитър Хаджиниколов от УНСС в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

Проблемът с вътрешно-ирландската граница е толкова деликатен заради крехката подкрепа за Тереза Мей в британския парламент, която се крепи на подкрепата на "20-на депутата от Демократичната юнионистка партия", каза гостът. "Това държи правителството. Вътрешнополитически въпросът за тази граница добива изключително значение". 

Каква е разликата между членството в Митническия съюз и свободното движение на стоки? Има ли разминаване между приоритетите и дневния ред на преговорите по излизането на Великобритания от ЕС? Ще съвпадне ли председателството на България на Съвета на ЕС с реалните преговори за Brexit? Ще отстъпи ли някоя от двете страни - ЕС и Великобритания? Как се справя икономиката на Великобритания в условията на преговорите на Brexit?

Последни новини
Още от Бизнес старт