Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бъдещето е на интегрираните търговци

Боряна Пенева в Бизнес старт, 17.08.2017

Боряна Пенева, мениджър търговски площи, Colliers. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Боряна Пенева, мениджър търговски площи, Colliers. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки развитието на електронната търговия още не може да се говори за край на моловете и търговските площи, защото това е форма на търговия, която определено е водеща в днешното общество, не само в България, но и в цял свят и се развива и адаптира спрямо развитието на пазарните условия, включително и на развитието на технологиите и онлайн търговията. Това каза Боряна Пенева, мениджър търговски площи, Colliers, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.  "Физическата търговия продължава да държи 90% от пазара в световен мащаб".

"В България търговските центрове в момента се развиват доста устойчиво и до голяма степен положително, защото в последните години наблюдаваме ръст в усвояването на търговските площи - лек, но стабилен".

Амазон, например, са в процес на покупка на голяма верига магазини за плодове и зеленчуци, с което ще увеличат съществено присъствието си във физически търговски обекти. Те целят подобряване на крайния продукт, който предлагат на своите клиенти - т.нар. усещане за пазаруване (shopping experience), каза събеседничката. "Фокусът остава онлайн търговията, но има синергия между продаването на продукти и услуги и тяхното физическо ползване от клиентите и от друга страна онлайн платформите".

"Бъдещето е в интегрираните търговци, които затварят цикъла. Те са производители, имат голяма мрежа от търговски обекти, но и функционална онлайн платформа". 

Последни новини
Още от Бизнес старт