Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българското общество е адекватно и с точна преценка

Христина Тодорова в Бизнес старт, 07.08.2017

Христина Тодорова, Галъп Интернешънъл. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христина Тодорова, Галъп Интернешънъл. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българското общество е доста адекватно. Много добре е запознато с политическия процес у нас и може да се разчита не неговата преценка и на оценката, която дава, и на правителството, и на парламента, като оценка за политиките, които води. Това каза Христина Тодорова, Галъп Интернешънъл, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.  Тодорова коментира последното издание на ежемесечното изследване на политическите и икономически нагласи в България. 

"На въпроса накъде върви България още през май месец се забелязва оптимизъм, който следва положителна тенденция и постепенно се покачва. Това се вижда и сега".

Исторически погледнато назад във времето можем да видим, че след всички избори има една положителна тенденция в доверието, което реално е кредита на доверие след изборната ситуация, каза Тодорова. "В момента се успокоява. доверието спира да расте и постепенно навлиза в негативния си път, защото обществото оценява работата на правителството, а не обещанията". 

"Икономическите данни сочат оптимизъм, защото българинът възприема кабината Борисов-3 като естествено продължение на предишния кабинет и за него няма нищо ново, нищо изненадващо и това се възприема като стабилност и предвидимост на нещата, които ще се случат, а същевременно той е спокоен за икономическото развитие на страната". 

Как се отрази върху общественото мнение спрямо банковата система след казуса КТБ?

Последни новини
Още от Бизнес старт