Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Оживление на пазарите в Азия

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 01.08.2017

Оживлението продължава. Азиатските инвеститори пренебрегнаха вялото представяне на Wall Dtreet в края на юли и сложиха едно доста оптимистично начало на новия месец. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Какво стои зад всичко това? Печалбите на японските корпорации, китайските данни за производството и данните за износа на Южна Корея осигуриха солидна основа на доверието в световния ръст".

По-слабият долар подкрепя настроенията след привидно безкрайната драма, която тече във Вашингтон. Този път събитието е уволнението на Антъни Скарамучи, каза Саламат. "Данните за индексите на производствения отрасъл от Пекин изпревариха очакванията на икономистите. Те се оказаха по-добри дори и от официалните прогнози, които показваха известен спад. Новината подкрепи ново покачване на суровините. Фючърсите на стоманата в Шанхай се покачиха с почти 2%, след като в понеделник желязната руда скочи със 7%".

Южна Корея представи много силни данни за износа, който скача с 20% през юли на годишна база, отбеляза анализаторът. По думите му отчетите за печалбите продължават да са силен двигател, особено в Япония.

"Ще видим какви ще бъдат настроенията след като след 16 часа излезе отчета на Apple. Най-ценната компания в света може да определи какво ще се случи с технологичните акции от тук нататък".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт