Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Насилието винаги се връща у дома

Мариян Карагьозов, журналист, Бизнес старт, 28.07.2017

Израел не предпочита варианта, в който израелци и палестинци да живеят заедно в една демократична държава. От друга страна няма нищо обнадеждаващо за създаването на палестинска държава. Това коментира журналистът Мариян Карагьозов в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев във връзка с конфликта между Израел и Палестина.

Журналистът определи отношенията в Близкия Изток като неясни и посочи, че се наблюдават доста неочаквани до скоро прегрупирания и съюзничества.

„Отношенията между Египет и "Хамас" уж трябваше да са лоши, да са възможно на най-ниската точка, а делегация от "Хамас" неотдавна посети Египет. Арабско-израелските връзки уж трябва да са обтегнати, а пък израелците поддържат добри отношения с някои от страните в Персийския залив“, обясни Карагьозов.

Що се отнася до влиянието на всичко това върху Европа, журналистът даде като пример провокативна статия на британски автор, чиято теза е, че насилието винаги се връща винаги у дома.

„Тоест насилието, което европейците налагаха в Близкия Изток, се връща под формата на бежанци, терористи или други проблеми на външната политика“, допълни той, като направи препратка към историята.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт