Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как се развива алтернативният туризъм у нас

Петър Иванов, Асоциация на къщите за гости в България, Бизнес старт, 27.07.2017

Не само бюджетни туристи посещават къщи за гости, но и туристи от високия ценови сегмент, търсещи изживяване, което не биха получили в хотел. Това коментира Петър Иванов от Асоциация на къщите за гости в България в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

По думите му алтернативният туризъм може да бъде природен, културен и исторически, винен, религиозен, селски, приключенски и др.

„Вече има и стратегия, която Министерството на туризма прие за разделянето на територията на страната на няколко основни региона, като всеки един регион ще бъде специализиран във определени дадености, с които той ще бъде рекламиран и в чужбина“, обясни Иванов.

Според него с тези дадености би се постигнало както по-равномерно разпределение на туристите, така и много по-успешна реклама на страната.

Той сподели, че в последно време за развитието на алтернативния туризъм допринасят и полетите на нискотарифните авиолинии, благодарение на които все повече чужденци посещават България.

„Те се настаняват в даден обект за една-две вечери, разглеждат местността, с която предварително са се запознали, а след това продължават към друга дестинация в България и се прехвърлят към друг алтернативен обект“, посочи Иванов.

Кои са предизвикателствата пред алтернативния туризъм? А какво друго допринася за развитието му?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт