Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За успех са нужни смелост и идеи

Виктор и Илияна Мухарски, издателство "Лавици", Бизнес старт, 26.07.2017

Ако нямаме идеи, сме за никъде. Ние наистина се стараем да осъществим това, което ни хрумва. Това каза Виктор Мухарски, който заедно със съпругата си Илияна бе гост в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова. Младото семейство е собственик на издателство „Лавици“.

„Имахме капитал и се надявахме да има възвръщаемост, имахме и добра идея, която осъществихме с първата ни книга“, разказа Виктор.

Двамата споделят, че все още са на такъв етап от развитието си, в който не гледат на конкурентите като на конкуренти, а напротив – подхождат колегиално и се учат от тях.

Целта им е да бъдат сред топ издателствата. Именно за това казват, че се стараят да правят неща, които другите не правят, гледат чуждите грешки и се стараят да ги избягват.

„Правим всичко необходимо, за да имаме идеи. Понякога дори ходим в чужбина, черпим информация от там – какво е актуално, какво е на мода“

Виктор посочи, че има два типа хора – едните имат идеи, които не осъществяват, а другите са склонни по-скоро да кажат „Готов съм да инвестирам, дай ми идея".

„Може би трябва да има баланс между двете, смелост и идеи“, каза още Виктор.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт