Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Битка за 1 трилионния логистичен пазар на Европа

Христо Христов в Бизнес старт, 25.07.2017

Христо Христов, член на УС на Конференцията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христо Христов, член на УС на Конференцията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нововъведенията от Пакет "Мобилност за Европа" разделя на два лагера превозвачите в Европа. ЕК иска да се уеднаквят възнагражденията и условията на труд на превозвачите.

Това притесни бизнеса в Източна Европа, защото е чиста форма на протекционизъм. Големите държави с по-развити икономики искат да създадат по-неблагоприятни и неравностойни условия за останалите държави от ЕС. Това каза Христо Христов, член на УС на Конференцията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "По същия начин ЕК имат претенции и към американската политика на Тръмп, а прави същото". 

"Това е един от малкото отрасли, в които източните икономики, включително и българската са доста конкурентоспособни, защото имаме добро историческо наследство. В този бранш нашите служители - шофьори и мениджъри са добре подготвени. Явно има нещо, което правим по-добре и те не могат да се примирят с това. Става въпрос за пазари за логистични услуги. Пазарът на логистични услуги в Европа е 1 трлн. евро".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт