Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Евентуална санкция от ЕК - в ущърб на земеделските производители

Петя Ставрева, ПП "Обединени земеделци", Бизнес старт, 18.07.2017

Трябва да намерим баланс между националните интереси и покриването на европейските изисквания, защото като част от ЕС, страната ни безспорно трябва да спазва определени правила, свързани със свободно движение на капитали, стоки и услуги. Това коментира Петя Ставрева от ПП "Обединени земеделци" в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

По думите й ако страната ни не промени законодателството, може да ни бъде наложена финансова санкция, която ще бъде в ущърб на земеделските производители, тъй като средствата ще бъдат взети от земеделските фондове, предвидени за подкрепа на българските фермери.

„За мен компромисният вариант е чрез регулации, които на национално ниво могат да защитят българския интерес, т.е когато чужди граждани закупуват българска земя дългосрочно, те да поемат ангажимент тя да бъде обработвана и да бъдат спазвани екологичните практики“ посочи Ставрева.

Според нея първото най-важно нещо е държавата да стимулира българските собственици на земя да я обработват сами, за да не се стига до продажби.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт