Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Спешна нужда от подобряване на социалния статус на редовите полицаи

Минчо Спасов в Бизнес старт, 17.06.2017

Минчо Спасов, юрист и експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Минчо Спасов, юрист и експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Увеличание на заплатите в МВР ще има и това не бе решено вчера на това съвещание между Бойко Борисов и началниците на МВР. То е взето във връзка с многопластовото развитие на българската икономика и финансова система, а може да се разглежда и в рамките на предстоящото влизане в еврозоната, което изисква някакъв ръст на заплати и пенсии. Това каза Минчо Спасов, юрист и експерт по сигурността, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Това е необходимо, за да се подобри социалния статус на най-ниско поставените в социалната стълбица на МВР, защото то не е единна структура".

"Най-отгоре стоят административните длъжности, т.нар. чантаджии, където щатните длъжности са запълнени до краен предел, пращят и се увеличават все повече. Надолу минаваме през средния ешалон и най-накрая стигаме и до най-ниския ешалон - хората, които са на улицата. Те са тези, които може би ще излязат на улицата на 5 юли. Те са най-ниско платени, там щатните бройки са незапълнени, защото условията на работа и организацията куцат".

Повече можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт