Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българската отбранителна индустрия трябва да се модернизира

Спиридон Спиридонов в Бизнес старт, 27.06.2017

Спиридон Спиридонов, главен редактор на в. Българска войска и онлайн изданието Отбрана. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Спиридон Спиридонов, главен редактор на в. Българска войска и онлайн изданието Отбрана. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България трябва да върне старите позиции на отбранителната си индустрия.  Това каза главният редактор на в."Българска войска" и онлайн изданието "Отбрана" Спиридон Спиридонов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Сега говорим за три основни проекта за модернизация, като общата сума е около 3,7 млрд. лв. Тази сума стряска българското общество и управляващите. Но ако интерес от изразходването й има българската икономика, от гледна точка на нови работни места, развитие на технологии в производството, каквато заявка се дава  във връзка с проекта за модернизация на патрулните кораби и на бойните машини на пехотата, нещата могат да се възприемат много по-лесно и да тръгнат много по-добре. Тази полза, обаче, трябва да се види, а не да се водят само спорове на политическо ниво".

България е член на ЕС и НАТО и не може да се развива независимо от идеите и промените, налагани от тези организации, каза гостът. "Трябва да се вслушаме в това, което казаха европейските лидери по отношение на унифициране на отбранителната индустрия и преминаването й на принципите на единния европейски пазар. На тази среща бе казано, че в Европа се произвеждат 17 вида танкове, а в САЩ - един. Това създава трудности в различни насоки".

Повече можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт