Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България иска гъвкава и стабилна общоевропейска селскостопанска политика

Таня Дъбнишка, Асоциация на земеделските производители, Бизнес старт, 22.06.2017

Таня Дъбнишка, Асоциация на земеделските производители, Таня Дъбнишка, Асоциация на земеделските производители,

България трябва да си намери лоби и да защитава гъвкаво интересите си в селскостопанската политика на ЕС. Това каза Таня Дъбнишка, Асоциация на земеделските производители, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Една кройка няма как да пасне на всички държави".

Българските земеделски производители настояват за стабилна, добре финансирана селскостопанска политика, да се запази структурата от два стълба в политиката, да се запазят директните плащания, но с определени условия - да се минава вече през качество. Да се запази обвързаната подкрепа, да има по-голяма гъвкавост на държавите членки при приоритизирането. Това са приоритетите, за които настояват от Асоциацията на земеделските производители относно общата селскостопанска политика, която ще влезе в сила през 2020. 

Търсят се съмишленици в другите държави членки на ЕС за общата селскостопанска политика, защото самостоятелно България не може да повлияе върху взимането на общоевропейски решения, каза събеседничката. 

Ще се формират ли лагери, съобразно исканията на различни европейски държави за селскостопанската политика на ЕС? Какви са форумите и работни групи, които вече функционират за намиране на решения на проблемите в селскостопанския сектор? 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт