Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Азиатските пазари предпазливо излизат от негативна серия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 22.06.2017

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологиите отново помагат за прекъсването на двудневната негативна серия. Има известна предпазливост в това повишение. Хората просто не залагат всичко, което имат. И това си проличава от стабилното търсене при активи убежища като йената и златото, което продължава вече втори ден. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Иван Нончев.

"Днес обаче изглежда, че CSI 300 в Китай е победителят. Индексът е на най-високото си ниво от 18 месеца и увеличава ръста си за втори ден поред, след решението на MSCI да включи континенталните акции в основните си индекси".

Петролът остава основна тема. Въпросът е дали спадът при него ще се отрази на повишението на акциите. Винаги ще има печеливши и губещи, независимо накъде тръгне цената. Днес настроението прилича на спора за това до колко е пълна чашата или защо трябва да се фокусираме върху световното възстановяване.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт