Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо оцелява онлайн екстремизмът

Евгени Йорданов в Бизнес старт, 21.06.2017

Евгени Йорданов, маркетингов експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Евгени Йорданов, маркетингов експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За съжаление не сме достатъчно напреднали по отношение на премахването на екстремисткото съдържание от интернет пространството. Това каза маркетинговият експерт Евгени Йорданов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Според госта "не трябва да се опитваме да бием терористите в тяхната собствена игра", а борбата трябва да бъде на ниво образование и създаване на критично мислене. 

"Истината е, че политиците не разбират как работи технологията. За съжаление технологията, с която разполагаме в момента, не може да компенсира отклоненията на човешкия мозък. Какво може да измисли човешкият мозък, не може да бъде предвидено от която и да било технология".

Никой не може да знае хората какво правят в собствените си домове, какво чувстват и таят в себе си, каза гостът. Той добави, че "в следващия момент това може да избие в някакъв вид екстремизъм". 

"Политиците трябва да свикнат, че войните днес се водят на информационно ниво. Трябва да се влияе върху мнението на хората. Тук роля имат и т.нар. фалшиви новини. Дезинформацията, която се получава от социалните медии трябва да бъде проверявана. Те трябва да имат критично мислене към всичко, с което се сблъскват ежедневно".

Каква е ролята на изкуствения интелект за борбата с екстремисткото съдържание? Какво представляват рейтърите и каква е тяхната роля в борбата с тероризма? Може ли изкуственият интелект да взима самостоятелни решения? На какво разчитат екстремистите в интернет и как заобикалят опитите за затъмняване на техните послания в интернет? Как използват екстремистките групировки тийнейджърите? Имат ли знанията и инструментите, с които да се подпомогне борбата с тероризма онлайн? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт