Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мечи пазар за петрола в Азия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 21.06.2017

 Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голямата новина в този момент е включването на 222 континентални китайски акции или привилегировани акции в индекса за развиващи се пазари на MSCI. Можем да кажем, че празненствата на инвеститорите бяха приглушени. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Иван Нончев.

"Индексът в Шанхай се колебае между печалби и загуби. В момента той се търгува с повишение, но е единственият основен индекс в региона, който е на зелена територия. Според някои анализатори ходът на MSCI може да доведе до изтичане на капитали от Хонконг".

Като цяло регионалните азиатски акции се понижиха поради цените на петрола, каза Саламат. "Суровият петрол спадна до мечи пазар тази нощ като инвеститорите се тревожат от продължаващия световен излишък".

"Австралийският индекс е с най-сериозни загуби в тази част на света".

Поглеждаме и към Токио - голямата бизнес новина тук е Toshiba, каза още анализаторът. "Тя избра офертата на група водена от Bain Capital и японски инвеститори за бизнеса си с чипове памет. Ако сделката стане факт, тя ще донесе така необходимите средства за японската компания, чрез които ще компенсира загубите от ядрените операции на Toshiba. Стойността на сделката може да достигне 19 млрд. долара".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт