Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тереза Мей рискува и загуби, но Brexit ще продължи

Ивайло Калфин в Бизнес старт, 09.06.2017

Ивайло Калфин, бивш вицепремиер и външен министър на България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Калфин, бивш вицепремиер и външен министър на България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тереза Мей рискува и загуби. Тя искаше да получи подкрепа именно заради Brexit. Много е вероятно да видим правителство на малцинството, но нека не бъркаме - Великобритания ще има единна позиция и вътрешните дрязги няма да се пренесат на външен терен. Това каза Ивайло Калфин, бивш вицепремиер и външен министър на България, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. Той коментира как ще изглежда Brexit след изборите във Великобритания вчера.  

Веднъж след като е взето решението за Brexit, въпреки че лейбъристите бяха официално срещу излизането и на референдума загубиха, дори и те да управляват, едва ли могат да го преразгледат, обясни Калфин. 

"Това, което е възможно, е евентуално след като приключат преговорите за Brexit да се извика втори референдум, на който да се пита - това сме договорили, още ли искате да излезем при тези условия. Но дали това ще се случи е още доста далечна перспектива". 

До тогава можем да очакваме единна позиция от Великобритания, категоричен бе Калфин.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт