Резултатите от изборите бяха земетресение за консерваторите

Проф. Димитър Хаджиниколов в Бизнес старт, 09.06.2017

проф. Димитър Хаджиниколов, УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria проф. Димитър Хаджиниколов, УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За консерваторите резултатите от изборите бяха едно земетресение, въпреки че някои сондажи вещаеха този резултат. Това каза  проф. Димитър Хаджиниколов от УНСС в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Тази загуба, която не беше предизвикана, е сериозен удар по репутацията на правителството с всички последици, които това ще има".

"Ако не бяха предсрочни тези избори, Тереза Мей дори щеше да бъде поздравявана. Щяха да кажат - нормално е, били сте на власт, винаги има отлив. Проблемът е, че тези избори бяха предизвикани и то в момент, когато не се очакваше това да стане, защото има много време до 2020 година и защото за пръв път от 20 години консерваторите имаха удобно мнозинство. Това ще доведе до сериозни вътрешнопартийни реакции на раздразнение с въпрос - защо това се случи".

На въпроса дали консерваторите могат да разчитат на подкрепа извън своята партия проф. Хаджиниколов каза, че те ще бъдат принудени да търсят такава подкрепа, защото няма да могат да съберат мнозинство. 

От настроенията за Brexit ли се водиха избирателите или от това каква вътрешна политика ще се води? Може ли да се говори за олевяване на британското общество?

Вижте целия коментар:

 

 

 

Последни новини
Още от Начало