Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ще остане ли велика Великобритания след изборите

Георги Харизанов в Бизнес старт, 08.06.2017

Георги Харизанов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Харизанов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С оглед на вероятността, макар и с неголяма преднина да спечелят консерваторите на Мей промяна на сценария относно Европа не се предвижда. Въпросът при предприетият курс на външна и вътрешна политика от Великобритания е дали тя ще продължи да бъде Велика Британия или ще започне процесът на фрагментация. Това каза политологът Георги Харизанов в предаването "Бизрес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Процесите в Шотландия и реториката, насочена към свикване на нов референдум продължават и се засилват. Има анализи, че най-накрая е дошло времето да се обедини Ирландия. С цел обединена Ирландия да остане в ЕС най-накрая Северна Ирландия би постигнала това, за което се бори от много години - да постигне своята независимост от короната и в същото време да остане в Европейския съюз".

Тези процеси биха могли да се случат и това би довело до цялостно преразглеждане на концепцията за Великобритания, което би било голям техен, вътрешен проблем, добави гостът.

Какви са спецификите на икономиката на Ирландия и какви са интересите им, свързани с ЕС? Залага ли се социална бомба във Великобритания и ще издържи ли системата след Brexit? Какво е присъствието на политическите еднодневки в съвременния свят?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт