Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Дигиталното пчеларство вече е факт

Сергей Петров, съосновател на Bee Smart Technologies, Бизнес старт, 07.06.2017

Сергей Петров, съосновател на Bee Smart Technologies. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сергей Петров, съосновател на Bee Smart Technologies. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Bee Smart Technologies помага на пчеларите да вземат информирани решения, за да оптимизират бизнеса си. Това заяви съоснователят на компанията Bee Smart Technologies Сергей Петров в ефира на „Бизенс старт“ с водещ Иван Нончев. 

„Става въпрос за дигитализация на пчеларството, доколкото това е възможно“, коментира Петров. Той гостува в предаването като част от инициативата на Bloomberg TV Bulgaria и фондация Европейски институт #инвЕСт, която има за цел да хвърли светлина върху механизмите, по които функционира планът "Юнкер" и възможностите за българския бизнес, произлизащи от него.

По думите му технологията е достатъчно напреднала, за да позволи на традиционни сектори като аграрния да бъдат дигитализирани.

„Целта е бизнесите, които оперират в сектора, да бъдат подпомогнати посредством сензорна информация, която ние можем да предоставим директно от полето", сподели той. "Ние помагаме на пчеларите да взимат информирани решения, като слагаме сензорни модули вътре в кошерите им. Предаваме информацията директно в интернет, където тя се анализира и е налична в един смилаем вид във софтуерния продукт, където пчеларите могат да вземат решения относно какво, къде и кога точно да го правят, за да оптимизират бизнеса си. И по този начин да губят по-малко“, обясни още съоснователят на компанията.

Правилно ли е изграден моделът за европейско финансиране в сектора на пчелното производство? В кои други страни предлага услугите си компанията Bee Smart Technologies?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт