Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Спекулациите за албанската платформа са политически блъф

Александър Йорданов, бивш посланик в Македония, Бизнес старт, 02.06.2017

Александър Йорданов, бивш посланик в Македония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Йорданов, бивш посланик в Македония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гаранцията за успех на новото правителство в Македония ще бъде волята за реформи, а не за реваншизъм. Това коментира бивш посланик на България в Македония Александър Йорданов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

„За мнозина, които спекулираха с темата „Албанска платформа“ - какво ще правят албанците и как превземат всичко – ще кажа, че всички тези твърдения за прословутата албанска платформа и как тя ще промени Македония в лоша посока се оказаха един политически блъф, една лъжа. Истината е, че в новото правителство броят на министрите албанци не е повече, отколкото същата партия имаше и в предишни правителства. Има дори приемственост с някои министри. При съставянето на кабинета Заев е търсел едни по-умерени, по-консенсусни фигури, както от страна на македонската, така и от страна на албанската част", коментира Йорданов. 

По думите му новото правителство в Македония няма да бъде толкова екстремистко, а по-скоро ще търси чисто професионална реализация и ще предприеме някои задължителни стъпки за страната.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт