Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Идва ли краят на таргетираната реклама в онлайн медиите

Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria, Бизнес старт, 31.05.2017

Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Призивът на над 30 европейски издатели до Европейския парламент за спиране на предложените поправки в законодателството, според което може да се наложи регулация на поверителността на данните в интернет, се появява в контекста на желанието хората да бъдат защитени от предоставянето на ненужна информация. Това коментира членът на УС на IAB Bulgaria Георги Малчев в ефира на "Бизнес старт" с Живка Попатанасова. 

По думите му ако потребителите не оставят сигнали за това, което им е интересно, ще виждат рекламата на този, който може да спечели най-много от тях. "Това е или някой огромен гигант, който таргетира почти всичко, или някой, който има начин да печели много от всякакви потребители, което от своя страна ще изтласка качествените рекламодатели", отбеляза той. 

Един от ефектите, който може да последва от приемането на поправките би бил пораждането на огромен стимул от страна на качествените медии за регистрация на потребителите, посочи Малчев.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт