Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Крадците са по-опасни от бежанците

Минчо Спасов в Бизнес старт, 25.05.2017

Минчо Спасов, експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Минчо Спасов, експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да осъзнаем, че крадците са по-опасни от бежанците. Това каза Минчо Спасов, експерт по сигурността, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"На фона на медийното отразяване на терористичните атаки в света се създава усещането, че животът в съвременния свят е опасен, но факт е, че в последните 10 години има един единствен българин загинал в следствие на терористична дейност и това е шофьорът на автобуса в Сарафово. А загинали от лошото качество на магистралите, например, има хиляди българи годишно". 

Оказа се, че политическата кампания, която се разгоря, че бежанците носят тероризъм, се базира на неистини, каза гостът. "В Манчестър и в Париж стана ясно, че бежанците нямат нищо общо с терористичните атаки. 

"На фона на вчерашния празник, 24 май, трябва да кажем, че една от ключовите развръзки се крие в образованието, във възпитанието в дух на толерантност. Един закон, който да забранява светотатството, обиждането на чужди религиозни символи, трябва да бъде криминализиран. Хората се възмущават най-дълбоко, когато бръкнеш в техните въжделения. Най-вероятно, и мюсюлманските атентатори, и християнските ругатели не са чели нито Библията, нито Корана, които казват абсолютно едно и също".

В Корана се казва, че Джихад е битка с неверието в самия теб, подчерта Спасов. "Това го казва, и християнското, и будизмът, и юдаизмът. Основната битка е вътрешната борба. И нашата основна борба в България също трябва да бъде вътрешната борба срещу нашите собствени крадци на всяко ниво".

Насочването и концентрирането на общественото внимание върху нереален проблем - бежанците, които носят тероризъм - е разсейване и отвличане на вниманието от безобразията, които се вършат в България, категоричен бе гостът. 

Изпускаме ли "китайския влак" заради кражби на европейски пари в ЖП сектора?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт