Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

От ключово значение е да се разгадаят мотивите за атаката в Манчестър

Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност, Бизнес старт, 23.05.2017

Снимка: Кадър Bloomberg Снимка: Кадър Bloomberg

Доколкото знаем, става въпрос за терористичен атентат. Няколко неща могат да се кажат в тези начални минути, тъй като разследването е все още в ход. Най-вероятно става въпрос за организиран атентат. Защо и къде е станал пробив на системата за сигурност тепърва ще се изяснява. Освен това атентатът е насочен към невинни млади хора, тоест със сигурност може да се говори за тероризъм.

Това каза в предаването „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

„Разбира се, когато се случи атентат, трябва да направим анализ. Трябва да разберем кой е извършителят, какви са мотивите, каква е била организацията, за да се направи такова взривно устройство. Защото имаме информация, че устройството е било пригодено така, че да има максимален брой жертви“, коментира Божилов.

„И отново, трябва да разберем какви са мотивите. Дали това е атентатор самоубиец, дали това е саморадикализирал се човек. В повечето случаи виждаме, че в Европа става дума за млади хора, жители на европейските градове“, допълни още той.

Целия разговор вижте в приложеното видео:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт