Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Атина може да се окаже в силна позиция

Лъчезар Вълев, журналист от БНР, Бизнес старт, 23.05.2017

Лъчезар Вълев, журналист от БНР. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Лъчезар Вълев, журналист от БНР. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Забавянето на преговорите по спасителната програма на Гърция няма да е фатално за сделката. Това коментира журналистът от БНР Лъчезар Вълев в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му Гърция има всички предпоставки да постигне едно от предизборните обещания на Сириза, а именно - възможността за разсрочване на държавния дълг. 

Последният пакет мерки, които Гърция договори с международните си кредитори, влизат в сила от 2019, което ще даде глътка въздух на страната. Например, мярката за намаляване на пенсиите с 18% влиза от 2019, а следващата ключова мярка  от този пакет с падането на тавана на необлагаемия доход влиза в сила през 2020, обясни журналистът. 

С оглед на сигналите в Европа, идващи от страна на Меркел и Макрон за разсрочване на дълга, на загубата на популистите на Стария континент, както и на предстоящите избори в Германия, Атина може да се окаже в силна позиция. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт